3 Şubat 2016 Çarşamba

Tavuk Sote


Malzemeler:

  • Yarım kg tavuk göğüsü
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 4 adet sivribiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, kişniş, kekik
Yapılışı:
Önce tavukları yıkayalım ve istediğimiz büyüklükte keselim. Kızgın tavanın içinde suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Suyunu çektikten sonra yağı, küp küp kestiğimiz soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyelim. Soğanlar yumuşadıktan sonra küçük küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı ilave edip bir kaç kez karıştıralım. Tuzu ve baharatları da ekleyip tavanın kapağını kapatalım. 5 dakika daha kısık ateşte piştikten sonra yemeğimiz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder