2 Şubat 2016 Salı

Şekerpare


Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için fındık
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5-6 damla limon suyu


Yapılışı:
Hamuru için yumurtaları kırıp yoğurma kabına koyalım. Üzerine sırasıyla pudra şekerini, sıvıyağı, unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım. Şerbeti için su ve şekeri bir tencere koyup kaynatalım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine fındıkları da yerleştirip hafifçe içine bastıralım. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Kaynayan şerbetimizin içine limon sıkarak ocağı kapatalım. Kızaran şekerparelerimizi de fırından aldıktan ve ilk sıcağı çıktıktan sonra sıcak olan şerbetimizi de üzerine ekleyelim. Soğuduktan, şerbetini çektikten sonra servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder