2 Şubat 2016 Salı

İşkembe Çorbası



Malzemeler:

  • 1 kg işkembe (ben kuzu kullandım)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1,5 litre su (haşlamak için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, pulbiber
  • 2 litre su
Terbiyesi İçin:

  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı 
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su
Sosu İçin:
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 4 diş sarımsak
Yapılışı:

Güzelce temizlenmiş olan işkembeyi 1,5 litre suyun içine 3 diş sarımsak ve yarım limonun suyunuda koyarak 10 dakika boyunca haşlayalım. Haşlanılan işkembeyi istediğimiz büyüklükte parçalara ayıralım ve bir kenarda bekletelim. Haşladığımız suyun hepsini dökelim kullanmayacağız. Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp kızdıralım, pulbiber ekledikten sonra, 2 litre suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra terbiyesini hazırlayıp, kaynamakta olan işkembe suyundan da birkaç kaşık ekleyerek iyice çırpalım. Sonra yavaşça çorbanın içine dökerek karıştırmaya devam edelim. 5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra ocağımızı kapatabiliriz. Servis ederken sosu için yarım çay bardağı sirkenin içerisine 4 diş sarımsağı rendeleyelim ve bir kaseye koyalım. Herkes tabağına istediği miktarda alıp çorbasına ilave edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder