2 Şubat 2016 Salı

Fasulye Turşusu Kavurması


Malzemeler:

  • 2 avuç dolusu fasulye turşusu
  • 1 mor soğan
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1,5 çay bardağı su
Yapılışı:
Önceklikle turşuları 1 saat boyunca suyunu 3 kez değiştirerek hafif ılık suyun içerisinde bekletelim ki tuzu çıksın. Ardından istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Tavaya yağları koyup kızdıralım. Soğanları ve turşudan çıkan sarımsakları da doğrayıp yumuşayıncaya kadar kavuralım. Sonra turşuları,pulbiberi ve suyu ekleyip tavanın kapağını kapatalım. Çok da kısık olmayan ateşte kavurmamız suyunu çekene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder